Düziçi’nin Altyapı ve Taşkın Koruma Talepleri DSİ’ye İletildi

6 Ekim 2026

Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, AK Parti Düziçi İlçe Başkanı Turgut Kararmaz ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan’ı ziyaret etti. Görüşmede, ilçenin altyapı ihtiyaçları ve dere ıslahı çalışmaları ele alınarak çeşitli talepler iletildi.

Ziyarette; Çamiçi, Üzümlü, Merkez, Yenice Haruniye ve İrfanlı mahallelerinde bulunan Kelmehmetler, Gavurpınarı, Cankurtaran, Dondurma ve Sailler derelerinde yapılması talep edilen ıslah çalışmaları gündeme getirildi.

Ayrıca Karkın Mahallesi’nde köprü yapılması talebi ile Deliçay Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmalar görüşüldü.

İlçede taşkın risklerinin azaltılması, ulaşım güvenliğinin artırılması ve altyapının güçlendirilmesi amacıyla iletilen taleplerin takibinin sürdürüleceği belirtildi.

Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, görüşme kapsamında gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan’a teşekkür etti.